welkom bij marathonroeien

Een goed wisselschema voor de roeiers om te eten en drinken in de boot is van essentieel belang evenals  de bestudering van te roeien route

Een goed wisselschema voor de roeiers om te eten en drinken in de boot is van essentieel belang evenals  de bestudering van te roeien route

Hoe lang duurt een roeimarathon?
Een beetje goede marathonploeg roeit een marathon van  
50 km binnen 5 uur

Hoe lang duurt een roeimarathon?

Een beetje goede marathonploeg roeit een marathon van 

50 km binnen 5 uur

 update : eindstand nmwk  na de  Horzol NMWK_Stand_en_overzicht.html
Winnaars en tussenstand
NMWK 
Nationaal Marathon Wedstrijd KlassementNMWK_Stand_en_overzicht.html
Net als hardlopen, schaatsen en fietsen kennen we marathonroeien als een bijzondere vorm van de roeisport. De roeimarathon is gedefinieerd als een roei-evenement met een afstand van tenminste 50 km. 

Er zijn veel roeiverenigingen die een marathon evenement organiseren en er aan deelnemen. Op onze site maar ook die van de KNRB worden deze evenementen jaarlijks gepubliceerd. Binnen de verenigingen zijn er Contactpersonen Marathonroeien en de KNRB heeft een Werkgroep Marathonroeien waar ook contact mee opgenomen kan worden.

Marathon Wedstrijden worden voornamelijk geroeid in gestuurde C-boten en de Prestatietochten kunnen ook in gestuurde wherry's worden geroeid.
Bij de wedstrijden gaat het uiteraard om de snelste tijd en bij de prestatie om het volbrengen van de tocht. Naast de ‘dagoverwinningen’ is er nu een Nationaal Marathon Wedstrijd Klassement en de stand v/h NMWK.

Vanaf 2006 is er ook al een Marathonklassement; met winnaars die in de Eregalerij van de Lauwerkrans staan vermeld. Hier gaat het om de meest uitgeroeide marathons per jaar; deze roeiers komen aan de 1000 km p/j.

Marathons worden geroeid zonder echte stuur; de hele ploeg bestaat uit roeiers die om en om sturen en op dat moment ook kunnen eten en rusten.
Op sommige marathonevenementen is het ook mogelijk om ‘hele’ ploegen te wisselen; dit heet ‘estafette’ roeien; zoals gebeurt op de Elfstedentocht.http://www.knrb.nl/content.php/nl/1014http://www.knrb.nl/content.php/nl/411Nationaal_Marathon_Wedstrijd_Klassement_2014.htmlNMWK_Stand_en_overzicht.htmlWelkom_files/Geen%20titel%204.odsshapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1shapeimage_6_link_2shapeimage_6_link_3

Voor 2014 wordt met een nieuw reglement gewerkt zie; NMWK pagina
Nationaal_Marathon_Wedstrijd_Klassement_2014.htmlNationaal_Marathon_Wedstrijd_Klassement_2014.htmlshapeimage_7_link_0